In een nieuwe serie podcasts geeft de Utrechtse organisatie Belle Hulpverlening een kijkje in haar werk door in gesprek te gaan met vier (ex-)sekswerkers. De eerste aflevering staat sinds vandaag online.

In de vierdelige serie komen Nadia, Linda, Monique en Tim aan het woord. Zij werken of werkten als sekswerker en kwamen zo in aanraking met Belle. De vragen die zij op dat moment hadden werpen een blik op het werk van Belle en op het sekswerk.

Belle biedt onder meer hulp als sekswerkers willen stoppen of in de knel komen op het gebied van financiën, huisvesting, verslaving of afhankelijkheid. Niet alle sekswerkers hebben hulp nodig, benadrukt Belle.

Bedoeling

De bedoeling van de verhalen in de podcasts is zowel de breedte van het sekswerk als dat van Belles dienstverlening laten zien.

In de eerste aflevering vertelt Nadia hoe sekswerk voor haar de beste manier was om voor zichzelf en haar drie kinderen te zorgen, maar dat ze uiteindelijk dankzij Belle een andere weg wist in te slaan. De volgende afleveringen komen op 23 en 30 maart en 6 april online op de website tussenvoorziening.nl, waar Belle onder valt. Ook op Spotify en Soundcloud zijn de gesprekken te beluisteren.

Bron: Ad.nl