De sluiting van de tippelzone aan de Bornholmstraat in Groningen gaat definitief door op 31 maart dit jaar. De gemeente opent de dag erna een – tijdelijke – opvang voor straatprostituees.

De gemeente schat dat er op 31 maart zes vrouwen in de tippelzone werken. In december afgelopen jaar werd nog een twintigtal vrouwen gezien in de tippelzone. Volgens de gemeente kunnen veertien vrouwen de stap zetten naar een ander bestaan.

Gesloten op zondagen

Zes vrouwen die overblijven, zijn volgens de gemeente goed in beeld bij zorginstanties. Die verwachten echter niet dat de zes vrouwen voor 31 maart een ander bestaan beginnen. Drie van de zes vrouwen oriënteren zich op een ander bestaan.

In aanloop naar de definitieve sluiting, worden de openingstijden verder beperkt. Vanaf halverwege februari is de tippelzone gesloten op de zondagen.

Opvang voor (ex-) prostituees

Op 1 april opent de gemeente een opvang voor mensen die in de (straat-) prostitutie werken of hebben gewerkt. Zij worden door opgeleide vrijwilligers geholpen om een nieuw bestaan en netwerk op te bouwen.

De gemeente is zich ervan bewust dat de kans op terugval groot is. Daarom heeft de gemeente iemand extra aangenomen die contact houdt met (ex-) tippelaars. Ook wordt erover gedacht nog iemand extra aan te nemen.

Bron: Dvhn.nl