De politiekorpsen van Gent en Sint-Niklaas hebben vorige week tien huiszoekingen verricht in Gent, De Pinte en Sint-Niklaas in een onderzoek rond mensenhandel en prostitutie. In een latere fase verleende de federale gerechtelijke politie van Oost-Vlaanderen ook haar medewerking. Een 70-jarige Gentenaar werd gearresteerd.

Het onderzoek startte nadat de politie een tip had gekregen over illegale prostitutie in een pand in Sint-Niklaas. Er waren ernstige aanwijzingen dat het zou gaan om mensenhandel met oog op prostitutie, voornamelijk met Zuid-Amerikaanse vrouwen. “Uit het onderzoek bleek dat er een link was met een gelijkaardig dossier in Gent”, zegt het parket. Een 70-jarige man uit Gent werd aangeduid als leider van de bende. Hij huurde verschillende panden in Gent en Sint-Niklaas waar prostituees werden ondergebracht. De slachtoffers moesten een deel van hun inkomsten afgeven aan de man.

25 slachtoffers

Vorige week werden tien huiszoekingen verricht in Gent en Sint-Niklaas. Naast de huiszoekingen in negen prostitutiepanden werd ook een huiszoeking uitgevoerd op het privé-adres van de verdachte. In die negen panden werden 25 potentiële slachtoffers van mensenhandel aangetroffen. Zij werden ondertussen verhoord. Elf van hen bleken illegaal in ons land te verblijven, waarvan er vijf opgesloten werden met oog op repatriëring.

Ook in De Pinte werden huiszoekingen verricht bij de eigenaars van zeven van de negen panden. Zij werden ook als verdachten verhoord. Het hoofd van de organisatie, de 70-jarige man uit Gent, werd afgelopen woensdag voorgeleid en aangehouden door de onderzoeksrechter in Gent. De raadkamer in Gent bevestigde vrijdag zijn aanhouding.

Bron: HLN.be