Een hotel in Nieuw-West is op last van de burgemeester drie maanden gesloten omdat er illegale prostitutie plaatsvond in de hotelkamers.

Op 4 december werd er een controle uitgevoerd door een eenheid van de politie, samen met de Afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) en het Bestuurlijk Team Prostitutie. Tijdens deze controle werd gezien dat er meerdere schaars geklede dames in lingerie en negligé door het hotel liepen.

Bij aankomst ziet het controleteam dat een jonge, schaars geklede vrouw naar buiten loopt en bij een groep mannen gaat staan. Daar doet de jonge vrouw meerdere keren haar rok omhoog en wordt ze betast. Ook zien de inspecteurs dat er een aanloop van mannen is die zich bij de balie melden en vervolgens vragen naar een nummer van een hotelkamer. De bezoekers blijven volgens de inspecteurs maximaal een half uur.
Illegale prostitutie in vijf kamers

Tijdens de controle werden er meerdere kamers gecheckt. Daaruit bleek dat in ieder geval vijf kamers sprake zou zijn van illegale prostitutie. Na afloop van de controle werd in een auto een 16-jarig meisje aangetroffen met een 32-jarige man. De tiener en de man waren op dat moment lachgas aan het gebruiken. Dit meisje zou ook in een kamer in het hotel verblijven. De tiener is later door de politie teruggebracht naar haar ouders.

Tweede controle

Een dag later werd er opnieuw een controle uitgevoerd. Hierbij werden de toezichthouders niet gecontroleerd door de baliemedewerker en konden ze gewoon doorlopen. Ook werden er opnieuw schaars geklede vrouwen gezien in de lobby. Bij een controle in een kamer werd er opnieuw geconstateerd dat er prostitutie plaatsvond in het hotel.

Na de tweede controle werd het hotel direct gesloten tot begin maart.

‘Prostitutie moeilijk te herkennen’

Het hotelmanagement zegt tegen de krant dat er bij de gemeente bezwaar is aangetekend tegen de sanctie. Volgens het management is het moeilijk te herkennen of gasten zich schuldig maken aan prostitutie, en klopt het beeld niet dat klanten van sekswerkers de deur platliepen bij het hotel. De beleidsvoering is nu aangepast om illegale prostitutiepraktijken te voorkomen. Een onderdeel daarvan is dat alle bezoekers worden gecontroleerd. Voorheen was dat alleen de hoofdgast.

Bron: At5.nl