Twee Hongaren die een zestienjarige landgenote de prostitutie in Eindhoven binnenloodsten, moeten wat de officier van justitie betreft 24 en achttien maanden de cel in.

Een 23-jarige verdachte haalde het meisje op in Hongarije en bracht haar op het paspoort van haar zus naar Eindhoven, waar ze op het Baekelandplein achter de ramen belandde. De eis tegen hem was achttien maanden. De andere Hongaar (32) eiste de helft van haar verdiensten op. Het openbaar ministerie tilt zwaar aan mensenhandel en de daarmee gepaard gaande uitbuiting.

Drijfveer

,,Voor beide verdachten geldt dat zij, als volwassen kerels, misbruik hebben gemaakt van een 16-jarig landgenootje, puur en alleen uit winstbejag. In het geval van 32-jarige verdachte is het precies dát wat de drijfveer is. De 23-jarige verdachte faciliteerde dat, zonder hem was zij niet naar Nederland gekomen”, legde de officier van justitie deze week uit op de rechtbank in Den Bosch.

Vrijwillig

Mensenhandel is na levensdelicten één van de zwaarste delicten die het Wetboek van Strafrecht kent met een maximumstraf van twaalf jaar. De officier houdt er in zijn eis tegen de twee Hongaren rekening mee dat het meisje vrijwillig voor de prostitutie koos.

Bron: Ed.nl