De eigenaar van een massagesalon in Tilburg krijgt een boete van 10.000 euro omdat hij in cornatijd toch doorging met het aanbieden van massages. Volgens burgemeester Theo Weterings overtrad hij voor de tweede keer in korte tijd de noodverordening door zich niet aan de 1,5 meter afstand te houden.

De massagesalon is gevestigd in een bedrijfsruimte bij een woning aan de Voorschotenstraat in de wijk Reeshof. Het gaat om een legaal bedrijf waarbij eerder overtredingen zijn geconstateerd, aldus een woordvoerster van de gemeente Tilburg. ,,En waar ook erotische massages worden aangeboden. De locatie is al langer in beeld bij gemeente en politie vanwege meldingen van overlast en illegale prostitutie. Hierop hebben we de eigenaar eerder aangeschreven.”

Al gewaarschuwd

Een masseur valt onder de contactberoepen, net als bijvoorbeeld kappers en nagelstylisten. Ze kunnen bij hun werk geen 1,5 meter afstand te houden tot de klant. Twee weken geleden kreeg de Tilburger al een waarschuwing van de burgemeester omdat het werk in de massagesalon doorging, ondanks de ingevoerde coronamaatregelen.

De woordvoerster: ,,Er is toen ook een last onder dwangsom opgelegd. Dinsdag hebben toezichthouders van de gemeente samen met de politie een hercontrole uitgevoerd. Er wordt nog steeds gewerkt. Omdat dit de tweede keer is dat er een overtreding van de noodverordening is geconstateerd, is de eerdere waarschuwing omgezet in het verbeuren van de dwangsom.”

De eigenaar van de massagesalon kan daar nog wel bezwaar tegen maken.

Klant niet beboet

Bij de controle van dinsdag sprak de politie ook een klant. Hij wordt niet beboet. In de noodverordening is alleen het uitoefenen of laten uitoefenen van een contactberoep verboden. Omdat niet is vast te stellen wie de massage heeft gegeven – bijvoorbeeld vanwege de aanwezigheid van meerdere personen in de woning of massagesalon – stelt de gemeente de eigenaar verantwoordelijk voor de overtreding.

Bron: Bd.nl