De politie heeft donderdag twee auto’s in beslag genomen in een onderzoek naar mensenhandel. In die zaak zitten vijf personen vast: twee mannen van 28 uit Ugchelen en Apeldoorn, een 58-jarige man en 30-jarige vrouw zonder vast woonadres en een man van 23 uit Apeldoorn.

Begin september kreeg de politie een melding over mogelijke mensenhandel in Voorthuizen. Dat bleek te kloppen. Twee vrouwen uit Oost-Europa moesten werken in de prostitutie. De slachtoffers hadden geen legitimatiebewijs, dat moesten ze afstaan.

Strafbare feiten

Agenten namen bij die inval in Voorthuizen aanvankelijk een Mercedes en een Peugeot in beslag. Verder onderzoek wees uit dat één van de verdachten gebruikmaakte van twee voertuigen die op naam van een autobedrijf in Apeldoorn stonden.

Hij gebruikte die auto’s voor strafbare feiten, zegt een politiewoordvoerder. Deze wagens nam de politie donderdag in beslag.

Slachtoffers op veilige plek

De twee Oost-Europese vrouwen zitten op een veilige plek, zegt de politie. Ze krijgen psychologische hulp.

Beide slachtoffers verklaarden dat ze ernstig bedreigd werden. Onder dwang moesten ze seksuele handelingen verrichten. Het geld dat ze verdienden moesten ze direct afstaan.

Bron: Omroepgelderland.nl