Er hangt een celstraf van zestien maanden boven het hoofd van een dertiger uit Sint-Truiden, omdat hij een klant van zijn partner, een prostituee, zou hebben afgeperst. “De dame moest de man bevredigen met een namaakdildo en ze vond dat vies. Ik heb echter nooit geld van die man ontvangen”, vertelde hij aan de rechter.

De zaak kwam op 9 mei 2016 aan het licht, na een ander onderzoek rond prostitutie en belaging. De beklaagde gaf zich uit voor pooier van zijn partner en eiste 7.000 euro van een klant, dat bleek ook uit onderzoek van zijn gsm. “Er was een eerste ontmoeting in het stadspark waar 1.000 euro werd overhandigd. Onder dreigende taal werd nog eens 6.000 euro gevraagd. Die moest het slachtoffer onder een steen in Velm leggen”, aldus de procureur.

Uitzicht op de steen

De beklaagde wou naar eigen zeggen alleen duidelijk maken dat het gedrag van de klant niet door de beugel kon. “Toevallig moest het geld wel gelegd worden op de plaats waar de broer van de beklaagde woonde. Vanuit dat huis is er zeer goed zicht op de steen. De feiten lijken mij dus duidelijk bewezen”, opperde de procureur. De man riskeert ook een boete van 600 euro, 7.300 euro werd verbeurdverklaard. De raadsman van de Truienaar gaf aan dat zijn cliënt bezig is met zich te herpakken en nu als zelfstandige ook de juiste stappen zet. Op 20 november worden er nog extra bewijsstukken neergelegd.

Bron: HLN.be