Op vier adressen in Zeist zijn de afgelopen maanden seksafspraken met vrouwen aangeboden in woningen. De gemeente spreekt van bedrijfsmatige prostitutie.

Het zou gaan om vrouwen uit andere landen, die steeds op verschillende plaatsen in Nederland werken. Of er sprake is van mensenhandel, wordt nog onderzocht.

De gemeente was getipt over de woningen. Na controle door handhavers bleek in alle vier de gevallen dat er inderdaad sprake was van prostitutie.

ANDERE SLOTEN

In één geval bleek de woning al verlaten. Bij twee woningen heeft de verhuurder meteen het huurcontract van de huurder opgezegd en de woning andere sloten gegeven.

In het vierde appartement was niemand aanwezig, maar volgens de gemeente duidde de inrichting in combinatie met gevonden advertenties erop dat er sprake was van bedrijfsmatige prostitutie. De bewoner heeft te horen gekregen dat er gestopt moet worden met de activiteiten. Gebeurt dat niet, dan wordt per overtreding een boete van 20.000 euro opgelegd. Ook kan de woning dan gesloten worden.

POLITIE BELLEN

Volgens de gemeente werden de woningen alleen gebruikt voor prostitutie en woonde er niemand. Burgemeester Koos Janssen: “Ik doe een beroep op verhuurders. Kijk goed aan wie je de woning verhuurt en houdt ook daarna toezicht.”

Ook roept hij mensen op de gemeente of politie te bellen als er verdachte zaken gezien worden.

Bron: Rtvutrecht.nl