De officier van justitie heeft 180 uur werkstraf en een voorwaardelijke celstraf van acht maanden geëist tegen een 22-jarige Nijmegenaar. De man zou in augustus 2016 hebben geprobeerd een 15-jarig meisje in de prostitutie te brengen. Ook zou hij een poging hebben gedaan het meisje crimineel uit te buiten.

In de Arnhemse rechtbank verklaarde de zichtbaar nerveuze verdachte dat hij geen loverboy was. ,,Ik was juist verliefd op haar. Zij viel op foute mannen, dus probeerde ik dat op deze manier stoer te doen. Ik wilde laten zien dat ik geld had en hoopte dat zij zo op mij verliefd zou worden. Ik wist ook helemaal niet dat ze toen vijftien was.’’

Volgens hem had het meisje geld nodig en begon ze zelf over prostitutie te praten, door een Whatsappbericht naar hem te sturen met daarin de tekst ‘al moet ik hoer worden voor mijn geld.’ De verdachte stuurde daarop terug dat ze dan wel voor hem kon werken. Ook de rest van de Whatsappgesprekken zijn vrij concreet. Zo zei hij dat ze in de prostitutie ‘meer dan vier kop’ (vierduizend euro) kon maken, ‘vandaag kon beginnen’ en dat hij haar met de auto op zou halen.

Initiatief

De Whatsappgesprekken zijn de belangrijkste bewijslast in het proces en tonen volgens de officier van justitie juist aan dat de Nijmegenaar ‘keer op keer’ het initiatief nam om het meisje aan te zetten tot prostitutie. ,,De berichten liegen er niet om en zijn volhardend. De verdachte vroeg om foto’s van haar, zodat hij die op internet zou kunnen zetten.’’

In zijn strafeis nam de officier ook het verzachtende oordeel van de reclassering mee dat de kans op recidive volgens de dienst klein is. Ook zou de verdachte licht zwakzinnig zijn en makkelijk te beïnvloeden.

Het meisje heeft (in ieder geval via deze verdachte) nooit als prostituee gewerkt.

De uitspraak is over twee weken.

Bron: Gelderlander.nl