Twee Antwerpse tienerpooiers zijn veroordeeld tot celstraffen van 7 en 6 jaar omdat drie meisjes van 14, 15 en 16 jaar zich voor hen zouden geprostitueerd hebben. De twee hoofdverdachten Elias F. (21) en Redha H. (21) zaten op het moment van de feiten thuis met een enkelband.

Elias F. (21) en Redha H. (21), twee allochtone jongens uit Antwerpen, laten zich niet afschrikken door politie of justitie. In de zomer van 2016 werden ze gearresteerd omdat ze een 17-jarig meisje in de prostitutie hadden gedwongen. De mannen mochten hun voorarrest thuis met een enkelband uitzitten. Dat weerhield hen niet om gewoon verder te doen.

Zo benaderde Elias F. in zijn enkelbandperiode een 14-jarige meisje via Facebook. Nadat ze gezegd had dat ze weg wilde uit haar instelling, liet hij haar door een kompaan oppikken. Ze moest haar identiteitskaart, busabonnement en gsm afgeven en werd ondergebracht in een appartement in de Haantjeslei in Antwerpen.
150 euro voor uurtje seks

Redha H. plaatste seksadvertenties met pikante foto’s van haar. Voor ‘gewone’ seks werd 150 euro per uur gevraagd. Klanten die zonder condoom wilden of speciale voorkeuren hadden, betaalden extra. De tiener ontving 25 klanten en moest al haar geld afgeven. Begin augustus 2016 werd ze opgepakt voor winkeldiefstal en moest ze terug naar een instelling. Vier maanden later nam ze daar opnieuw de benen en belandde ze terug bij Elias F.

De politie had intussen de link gelegd met een 16-jarig meisje, dat eind juni en begin juli 2016 ook voor Elias F. en zijn kompanen gewerkt had. In november belandde nog een derde slachtoffer van 15 in hun klauwen. Beide meisjes waren eveneens hun instelling ontvlucht.
Op de vlucht

De rechter waren vanochtend in hun vonnis niet zo streng als het openbaar ministerie had gevorderd. Die had celstraffen van 8 tot 12 jaar geëist voor de twee kopstukken.

Elias F., die nog in de gevangenis zit, werd veroordeeld tot een straf van 7 jaar en een boete van 18.000 euro. Zijn kompaan Redha H., die op de vlucht is, kreeg een straf van 6 jaar en een boete van 12.000 euro. De rechter sprak ook zijn onmiddellijke aanhouding uit, mocht de politie hem ergens aantreffen.
Tiental kompanen

Een tiental andere beklaagden, die de slachtoffers mee hadden uitgebuit, hen onderdak hadden gegeven of naar klanten hadden gereden kregen straffen van 4 jaar tot 15 maanden. Voor de meeste kompanen was die straf voor de helft met uitstel.

Hln.be