Het ministerie van Veiligheid en Justitie geeft de gemeente Enschede een jaar lang subsidie voor een uitstapprogramma voor prostituees. Dat programma moet prostituees die willen stoppen met hun werk en slachtoffers van loverboys of mensenhandel helpen het ‘circuit’ te ontvluchten.

Het project, dat Perspectief+ heet, van Terwille Verslavingszorg richt zich op zelfregie, weerbaarheid, sociale vaardigheden en de behandeling van trauma’s. Het programma van Terwille Verslavingszorg loopt ook al in Noord-Nederland, Enschede heeft het project nu dus ook naar Oost-Nederland gehaald.

“Uit de prostitutie stappen en breken met het destructieve netwerk is erg moeilijk”, zegt Erik de Vos, bestuurder van Terwille. “Het vraagt expertise en de vaardigheid om te kunnen invoegen. Je hebt vaak een lange adem nodig om het vertrouwen van deze vrouwen en mannen te winnen.”

Onderdelen van het project zijn ambulante begeleiding en behandeling, veilige verblijfsplekken, begeleid wonen, toeleiding naar ander werk en wanneer nodig hulp bij het herstellen van een verslaving.

Voor de regio

Het project is niet alleen voor Enschede, maar voor heel de regio Twente. Wethouder Jurgen van Houdt van de gemeente Enschede: “Wij zijn heel blij met deze subsidie waarmee we dankzij Terwille zorg en begeleiding op maat kunnen bieden aan deze kwetsbare groep mensen. Elke inwoner die uit het circuit is gehaald, is er één.”

Bron: Rtvoost.nl