De naam was en blijft Boszicht. Maar waar voorheen bezoekers uit de kleren gingen voor plezier, doen de bezoekers van straks dat voor medisch onderzoek. De privéclub die enkele jaren geleden de deuren sloot, beleeft medio augustus een herstart als huisartsenpraktijk.

Margot Gast en haar echtgenoot Peter-Paul Vermeulen uit Someren zijn de nieuwe eigenaren. Gast is al enkele jaren waarnemend huisarts in verschillende Helmondse praktijken, waaronder Dokter Attala, ’t Heelhuis en Dierdonk. Zij neemt straks het huisartsdeel van de praktijk voor haar rekening.

Vermeulen is naast arts ook trauma-therapeut en deskundige op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg. Eerder was hij vliegerarts bij de Luchtmacht (‘Ik begon op Vliegbasis Eindhoven op de dag van de Herculesramp’) en inspecteur bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg.

Parkeerplaats

Het echtpaar was op zoek naar een geschikt pand voor hun nieuwe praktijk in Helmond. Zo kwam de leegstaande club Boszicht in beeld. ,,Het is een pand met veel mogelijkheden”, zegt Vermeulen. ,,Er is een grote gratis parkeerplaats en er voldoende ruimte voor spreek- en behandelkamers.”

Het verleden van het pand zit het echtpaar niet in de weg. ,,Iedereen weet wat daar is gebeurd, daar hoef je niet spastisch over te doen”, zegt Vermeulen. ,,Het is een markante plek.”Dat is ook de reden dat de naam niet wijzigt.

Gemeente

De komende weken moet er nog veel werk worden verzet om het pand op te knappen na enkele jaren van leegstand en daarna weer in te richten. Ook ligt er nog een probleem bij de gemeente.

Helmond moet volgens de regels ruimte bieden aan twee privéclubs. Dat waren Boszicht en een club aan de Hortsedijk. Maar die zijn nu beide gesloten. De gemeente moet nu het bestemmingsplan voor de Bakelsedijk aanpassen.

Dat houdt het ondernemende echtpaar niet tegen om vol gas aan de slag te gaan. ,,Wij willen een huisartsenpraktijk zoals vroeger. We gaan open om acht uur ’s morgens en dicht om vijf uur ’s middags. In die uren kunnen patiënten met al hun vragen bellen of binnenkomen”, zegt Vermeulen. ,,We willen continuïteit leveren. Nu zie je veel praktijken met waarnemers en part-timers, waar de patiënt steeds met anderen te maken heeft.”

Advies

Het echtpaar heeft zich voorgenomen om ook diensten te leveren op niet-medische gebied. Medisch-juridisch advies bij dementie, bijvoorbeeld. ,,Waar moet je dan terecht? Daar is niet over nagedacht. Wij bieden één loket”, stelt Vermeulen. Hij neemt dit deel voor zijn rekening.

Bron: Ed.nl