De rechtbank van Breda heeft een 29-jarige Tilburger vrijgesproken van pooierpraktijken. De man zat sinds mei dit jaar vast. Justitie had 4 jaar cel geëist en gaat in beroep tegen de uitspraak.

De rechters, zo blijkt uit het dinsdag uitgesproken vonnis, menen dat niet vast te stellen is dat de twee vrouwen (nu 23 en 28 jaar) door de man gedwongen zijn om als prostituee te werken of dat hij ze heeft uitgebuit. Dat zei de Tilburger twee weken geleden tijdens de rechtszaak in Breda zelf ook.

Hij had de vrouwen naar eigen zeggen alleen geholpen door het plaatsen van seksadvertenties en het rijden als escort. De vrouwen beweren dat ze door de man steeds meer onder druk werden gezet, zich door hem bedreigd voelden, dat hij de tarieven en werktijden bepaalde en dat ze het geld wat ze verdienden (deels) aan hem moesten afstaan.

Over de 28-jarige vrouw zegt de rechtbank dat ‘niet met voldoende zekerheid vast te stellen is dat ze niet heeft kunnen handelen als ‘de gemiddelde mondige prostituee in Nederland die bepaalt voor wie, met wie, waar en wanneer ze werkt’. In de zaak van de 23-jarige vrouw krijgt de Tilburger eveneens het voordeel van de twijfel.

Bron: Ad.nl