De politie heeft in een onderzoek naar illegale prostitutie en mensenhandel een 17-jarige Tilburger en een 22-jarige man uit Helmond aangehouden. De politie kwam de zaak in februari op het spoor na een prostitutiecontrole in een woning in Tilburg.

Bij deze controle werden een aantal illegale prostituees aangetroffen. Bij hen was ook de 17-jarige Tilburger. Deze jongen zou in de regio Oost-Brabant betrokken zijn bij een zaak, waar een 14-jarig meisje seksueel zou worden uitgebuit. Haar moeder deed daar aangifte van.

Gegevens in beslag genomen

Naar aanleiding van de controle besloot het Team Mensenhandel van de politie verder onderzoek te doen. Dat leidde tot twee aanhoudingen. Op 19 juni werd de 17-jarige Tilburger aangehouden. Zijn woning werd doorzocht, waarbij zijn enkele van zijn digitale gegevensdragers in beslag zijn genomen.

Eén week later werd de 22-jarige Helmonder opgepakt. Hij zou ook betrokken zijn bij de zaak. Bij een doorzoeking van zijn woning werden drugs en gegevensdragers in beslag genomen.

Beiden verdachten zijn inmiddels voorgeleid bij de rechter-commisaris en zitten voorlopig vast. Zij worden volgens de politie verdacht van mensenhandel en seksuele uitbuiting van een minderjarige.

Bron: Ed.nl