De ChristenUnie in Zwolle wil een jaarlijkse monitor om illegale prostitutie te meten. Volgens de partij is een monitor nodig, zodat er meer duidelijk wordt over de omvang van het probleem in Zwolle.

“Zodra we meer weten over de omvang van het probleem in Zwolle, kunnen we gerichte maatregelen treffen”, zegt Gerdien Rots van de ChristenUnie. Het is volgens de partij onduidelijk in welke mate illegale prostitutie plaatsvindt in Zwolle.

Het Prostitutie Controle Team van de Politie Oost-Nederland concludeert dat illegale prostitutie ook in Overijssel toeneemt. Volgens de ChristenUnie moet de gemeente het voortouw nemen, omdat prostitutie vaak vanuit huis plaatsvindt. “Want juist doordat illegale prostitutie vaak vanuit ‘huis’ gebeurt is de gemeenten als geen ander in staat het te onderzoeken en goed beleid op te stellen. Die verantwoordelijkheid moeten we in Zwolle nemen”, aldus Rots.

‘Walk for Women’

Morgenavond organiseert de ChristenUnie de Zwolse ‘Walk for Women’ tegen mensenhandel en uitbuiting. Tweede Kamerlid Stieneke van der Graaf loopt mee. De wandeling start om 19.00 uur bij het Station Zwolle.

Bron: Rtvoost.nl