Tegen Evert K. (26) is 14 maanden cel waarvan de helft voorwaardelijk geëist voor het prostitueren van zijn destijds minderjarige vriendin.

De Apeldoorner en zijn zes jaar jongere Twentse vriendin zouden zijn ‘geïnspireerd’ door een uitzending van Alberto Stegeman, over seks met minderjarigen.

Evert en zijn vriendin plaatsten in het najaar van 2013 een advertentie op een sekssite. Er kwamen twee reacties. Dat leidde tot betaalde seks met een oudere man (van 1975). De Almelose zegt meegewerkt te hebben om K. van zijn gokschulden af te helpen.

De strafzaak tegen K. in Almelo is een uitvloeisel van een recherche-onderzoek in Noord-Nederland tegen de oudere seksklant. Hij verklaarde twee keer seks te hebben gehad met de 16-jarige.
Theaterhotel

Voor de eerste ontmoeting op een kamer in het Theaterhotel in Almelo betaalde hij 250 euro. Evert K. hield de wacht in de hal van de hotelkamer. Zij verklaarde naderhand de seks niet prettig te vinden. ,,Ik zat de hele tijd op de klok te kijken en dacht: laat het snel voorbij zijn.’’ Volgens K.’s advocaat Schadd vond zij het ‘spannend’ om seks met een oudere man te hebben.

De tweede keer was er seks op een matras achterin de Mercedes-bus op een parkeerplaats. Onduidelijk is hoeveel de klant daarvoor betaalde. Het stel ging uit eten van de verdiensten. Volgens Evert K. was hij ‘wakker’ geworden door de berichtgeving over een sekszaak met een minderjarige in Valkenburg.
Mensenhandel

Officier van justitie Andrea Vloedbelt acht hem strafbaar aan mensenhandel. Ze hield hem voor dat zijn vriendin ook naderhand prostitutie-contacten zou zijn blijven onderhouden.

Volgens raadsman Schadd gebeurde dat achter de rug van K. om. De verdediging vindt de officier ‘selectief’ bij het putten uit het dossier, om de verdachte maar naar de gevangenis te kunnen sturen. ,,Raar en naïef is niet zondermeer strafbaar.’’ Schadd bepleitte vrijspraak.

K., die een talentvol motorcrosser was en geen strafblad heeft, vindt dat hij een stommiteit heeft begaan. Hij en zijn vriendin hebben een huis gekocht en willen met elkaar verder. Zij wilde geen aangifte tegen hem doen.

Het vonnis is op 8 december.

Bron: Tubantia.nl