Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van 18 maanden met uitstel gevorderd voor een 36-jarige Maaseikenaar die zijn ex-vrouw belaagde, zijn nieuwe vriendin sloeg en in de prostitutie dwong. Volgens de procureur moest zijn jongere vriendin zich prostitueren en het geld afgeven zodat hij drugs kon kopen. Zelf ontkende de beklaagde dit laatste en minimaliseerde hij de slagen en belaging van de twee vrouwen.

Eind januari 2017 verliet zijn echtgenote hem samen met de kinderen na een huwelijk van tien jaar. De man stuurde toen een resem tekst- en e-mailberichten naar zijn ex. Toen één van de kinderen ziek werd, zocht de vrouw haar ex op maar al snel liep de discussie uit op geweld. Nadat de vrouw enkele slagen had gekregen wilde ze vertrekken maar wierp hij iets in de trappenhal naar beneden en raakte haar op het achterhoofd. Hij liep zijn ex achterna, greep haar vast en gooide haar op de grond. De vrouw blokkeerde hem op Facebook maar de man gebruikte daarna het profiel van zijn dochter om zijn ex toch nog te kunnen contacteren.

Nieuwe vriendin

Enkele maanden na de breuk leerde hij een jongere vriendin kennen die overhoop lag met haar ouders. De Maaseikenaar kon haar overtuigen om bij hem in te trekken. Volgens de procureur duurde het niet lang of de vrouw moest zich prostitueren om geld te verdienen om het drugsgebruik van de man te financieren.

In augustus 2017 liep het een eerste keer fout toen de vrouw na een discussie enkele slagen kreeg en naar de buren vluchtte. Een maand later liep de situatie opnieuw uit de hand toen de man vaststelde dat zijn vriendin niet genoeg had verdiend om zijn drugs te betalen. Na enkele slagen greep hij een geweer met afgezaagde loop en dreigde hij ermee haar neer te schieten als ze niet vertrok.

De beklaagde minimaliseerde voor de rechter de feiten. Zo beweerde hij dat de vrouw al sekswerker was voor ze bij hem introk en werd ze constant door haar klanten gebeld als ze bij hem was.

Vonnis op 24 december.

Bron: Nieuwsblad.be